Voel je fit op je zeilboot met eiwitshakes

De doorgewinterde zeilers kennen het fenomeen. Je zeilt de hele dag al en het is niet van dat relaxte weer. Het regent en er staat eigenlijk teveel wind om lekker te zeilen. Tot overmaat van ramp moet je de boot op een bepaalde plek hebben om ‘s avonds 19:00 uur. Om dan fit te blijven kan het helpen om een eiwitshake te nemen. Eiwitshakes kopen kan heel gemakkelijk en het neemt weinig ruimte in vergeleken met andere eiwitrijke producten die je op je zeiltocht meeneemt.

Geleerd van de zeilers van de Volvo Ocean Race

Als je tochten zeilt dan is het belangrijk om goed voedsel tot je te nemen om voldoende fit te blijven. De aanslag van de elementen op je lichaam is uitzonderlijk hoog als je een optimale zeil prestatie wilt leveren. Vraag dat maar aan de mannen van de volvo ocean race. Zij gaan dag en nacht door een ware hel en fit blijven is voor deze mannen van levensbelang. Om snel en gezond eten binnen te krijgen hebben ze een specifiek dieet. Eiwitrijk voedsel speelt hierin een belangrijke rol. Eiwitshakes zijn daarin de makkelijkste manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Je spieren worden er weer fit van en je kunt de volgende storm weerstaan en je boot beheersen!

Ook voor spieropbouw

Niet alleen voor de fitheid van je lichaam en je mentale geest is het als zeiler aantrekkelijk om eiwitshakes tot je te nemen. Ook wanneer je niet aan het zeilen bent kan het het overwegen waard zijn. Eiwitten in de vorm van shakes helpen je namelijk met het vormen van spieren. Deze spieren kun je nodig hebben voor de volgende regatta of zeilwedstrijd die op je te wachten staat!

Ook andere voedingssupplementen kunnen je helpen bij het fit blijven. Zeker als solo zeiler is het aantrekkelijk om supplementen tot je te nemen. Helemaal als je een topprestatie wilt leveren. Per kilo supplementen zit er namelijk ongelooflijk veel voedingsstoffen in de supplementen!