Zeilen in Zuid-Oost Azië

De tijd van het zeilen is in Nederland weer in volle gang! Ik woon zelf langs een plas in het binnenland van Nederland en zag vanmorgen al vele bootjes het water op gaan of bij de eilanden liggen waar ze van een welverdiende aan het genieten waren. Zelf mag ik toch elke dag aan de slag, maar ik maak toch even tijd vrij voor deze blog. Stiekem in de baas z’n tijd, maar gelukkig is de baas zelf ook een fervent zeiler, dus ik denk dat hij het wel op prijs stelt dat ik me bezig hou met zinvolle dingen nu er niets te doen is op het kantoor.

M’n weg naar Azië

De reden dat ik dit artikel schrijf is dat ik volgende maand op pad ga om te zeilen in Azië. Er is een jaar voorbereiding aan vooraf gegaan om alles te regelen. Van het huren van een zeilboot en het fixen van bemanning, tot het uit stippelen van de routes en het regelen van de vliegtickets. Mijn reis gaat vanaf Indonesië naar Thailand en dan vanaf Thailand naar China. Onderweg stop ik nog wel een paar keer, maar die landen tussendoor ga ik niet teveel in.

Ik ben begonnen met het regelen van de verschillende visa. Omdat ik soms een land in ga en vervolgens weer uit, heb ik ook weleens een double entry visum nodig om het land weer in te komen. Zo is mijn visum voor China een double entry visum, terwijl mijn andere visa gewoon single entry zijn. De visa zelf regelen is een heel gehannes, dus ik heb ze geregeld via een visumbureau ergens in het zuiden van het land.

Zo was mijn visum voor Thailand snel binnen en kan ik uitgerust op reis. Mijn boot heb ik gehuurd in Indonesië en de verhuurder wilde de boot verplaatsen naar China. Ideaal voor wat betreft mijn reis dus! Ik moest wel aantonen dat ik genoeg ervaring had en moest ook een vrijwaring tekenen. Hier heb ik nog wel even over getwijfeld, maar toch maar gedaan.

Ik ben van plan de komende tijd wat meer te vertellen over de voorbereiding. Als je vragen hebt kun je via deze weg ook contact met me opnemen.